Van talent acquisitie naar acquisitie talent, de conjunctuur van de bureau recruiter

 

De rol van bureau recruiter is er een met vele gezichten maar met een continue verandering van focus.

Je relaties zijn op orde, je klanten weten je te vinden en de nieuwe aanvragen blijven binnen komen. Het vinden en vooral binden en ook daadwerkelijk bemiddelen van de juiste kandidaat is de enige uitdaging die je dagelijks ervaart. En dan verandert er iets in de wereld, iets waar je geen invloed op hebt en sterker nog niet zag aankomen. Een terroristische aanslag die de wereld even stil legt, een banken crisis die het consumenten vertrouwen kapot maakt of een wereldwijde pandemie waardoor de groei en hosanna van de markt volledig op zijn kont ligt.

Het aanpassingsvermogen van jou als consultant/recruiter wordt continu op de proef gesteld en in een fractie van een seconde is je rol van recruiter verandert in een keiharde sales rol waarin je op zoek moet naar de juiste opdracht en je relaties op de proef worden gesteld.

Een ervaring die voor vele ervaren recruiters in ons vak herkenbaar is, maar voor de nieuwe generatie vakgenoten nieuw is en onwennig.

De telefoon gaat pas weer als je zelf blijft bellen. Sales is weer Key! Je kengetallen veranderen en niets is meer een gegeven.

Mijn eigen ervaring van bijna 25 jaar in dit vak is doorspekt van deze aanpassingen en nog steeds dagelijks spannend.Een ervaring van jaren die ons binnen Echt helpt om ook in deze tijd te snappen wat onze klanten ervaren en waar kandidaten tegen aan lopen. Een ervaring die wij graag delen met ons netwerk, juist nu. Want ook mijn collega’s bij Echt hebben deze ervaring en weten waar ze het over hebben. Want wij horen opdrachtgevers dagelijks spreken over de veranderingen in de behoefte aan menskracht! Onze opdrachtgevers zijn juist nu op zoek naar de beste sales mensen die het verschil in deze tijd kunnen maken maar ook kunnen schakelen als het straks allemaal weer anders wordt, want dat wordt het!!

Van talent acquisitie naar acquisitie talent. Maar in de ideale wereld de combinatie waar elk bureau naar op zoek is.

Herkenbaar? Een keertje sparren?

Wij zijn Echt en al in meerder crises in staat geweest om jouw als kandidaat of jou als opdrachtgever te helpen. Zaakwaarnemers in elke economische situatie die je kan bedenken met een specialisme in het bemiddelen van sales/commercieel professionals met meer dan 10 jaar ervaring met het bemiddelen en begeleiden van kandidaten binnen de personele dienstverlening/arbeidsbemiddeling.

Dus ook nu!

Be safe!!! We doen het echt samen!